Varför boka föreläsare via en talarförmedling?

Om du vill boka in en föreläsare, inspiratör eller talare till företaget eller för en större samling åhörare kan det kännas svårt att veta vart du ska börja. Vilken föreläsare är bäst och hur går man tillväga för att boka föreläsningen?
Publicerad på 2018-09-24 00:00:00

Hitta en föreläsare som passar just dig

Det första du bör tänka på är att det finns många duktiga föreläsare som har vunnit fina utmärkelser och priser. Det betyder dock inte att en av deras föreläsningar automatiskt kommer att bli en succé hos personalen. Ibland är det bättre att ta in en mindre känd föreläsare som har ett ämne som berör personalens problematik, eller som kan ge något av värde till åhörarna.

Lyssna på din publik

En lyckad föreläsning beror till stor del på åhörarna, det vill säga personerna som lyssnar på föreläsaren. Naturligtvis påverkar även att själva talaren är duktig på att föreläsa, men bäst blir det om det finns ett behov och ett syfte. Har det börjat många nyanställda kan en föreläsning som skapar bättre gruppkänsla vara en bra idé. Finns det ett ämne som många diskuterar kan det vara intressant att ta in en föreläsare som kan mycket om just detta.

Ta hjälp av en talarförmedling

En av de största fördelarna med att ta hjälp av en förmedling likt Wimab är att vi har stenkoll på vilka föreläsare som är aktuella, vad de föreläser om och även de mer praktiska detaljerna, exempelvis kostnad och om de är tillgängliga. Vår uppgift är att göra det lättare för dig att hitta och välja rätt talare eller föreläsare. Vi kan hjälpa dig att ta kontakt med några av de mest kända föreläsarna i Sverige och även med mindre föreläsare.