Pumpasoppa

Passa på att göra en pumpasoppa då det finns pumpa att köpa! Soppa med pumpa får en härlig färg från pumpans färgrika fruktkött och soppan kan göras i en mängd olika varianter. Här kommer ett recept från vår näringsfysiolog Martin Brunnberg.
Publicerad på 2018-09-24 00:00:00

Detta behöver du:

  • 700 gram butternutpumpa
  • 1 liten gul lök
  • 9 dl vatten
  • 1 tärning ekologisk grönskaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad eller färsk timjan
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  • Skär pumpan i bitar och fräs den tillsammans med löken i olivolja
  • Koka pumpa och lök tillsammans med buljong och vatten till pumpan mjuknar
  • Tillsällt vitlöksklyftan och mixa den slät
  • Smaksätt med salt och peppar
  • Toppa gärna soppan med rostade pumpakärnor, timjan och ringla gärna över lite olivolja

 

Vill du lära dig mer om mat och hur du äter dig till ett lång och friskt liv?

- Lyssna på Martin Brunnberg i vår, han kommer till Malmö, Göteborg och Stockholm.